9.9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022 - 5:29
No menu items!

Kovesi, denunțată de Sebastian Ghiță pentru luare de mită

spot_img

Fostul deputat, Sebastian Ghiţă, a formulat o plângere penală împotriva fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, care i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa.

Sebastian Ghiță precizeză în denunț că Laura Codruța Kovesi i-a cerut, în 2011, să facă această plată pentru ca soluționarea dosarului în care era cercetat Popa să-i aducă un beneficiu de imagine. „După ce am prezentat statului român toate elementele privind activitatea infracțonală a acestui grup Onea – Kovesi am văzut că nimic nu s-a întâmplat şi că tot ce face acest grup dosare fabricate este ascuns, pitit. Ce m-a făcut să fac aceasta plângere este că această secţie de urmărire a magistraţilor permite cetăţenilor să prezinte probe”, a declarat Sebastian Ghiţă.

Denunţul împotriva Laurei Kovesi, prezentat de MIhai Gâdea, duminică seară, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3, a fost depus la începutul săptămânii, astfel că se fac audieri în acest caz. Fostul deputat a prezentat și factura plătită companiei Țiriac Air pentru zborul care l-a adus în țară pe Popa. 

La începutul lui 2017 Sebastian Ghiţă susţinea că o firmă de construcţii din Ploieşti, care a primit bani de la Asesoft, a fost cea care a plătit avionul pentru aducerea în ţară a lui Nicolae Popa, din Jakarta, la cererea lui Kovesi şi a statului. „La cererea lui Kovesi, o firmă de construcţii din Ploieşti, care a primit bani de la Asesoft, a fost cea care a plătit avionul pentru aducerea domnului Nicolae Popa din Indonezia. Realitatea este ca o firmă privată, la cererea statului român, a plătit 200.000 de euro pentru a fi adus cel care a falimentat FNI şi care a furat sute de mii de oameni. O întreb pe doamna Kovesi: ce fel de operaţiune o fi asta? Oare suntem vinovaţi de spălare de bani? E doar dansa sau sunt doar eu? Am acţionat eu în numele statului român?”, a spus atunci Sebastian Ghiţă.

La acel moment, Poliţia Romană a anunţat că pentru aducerea în ţară, cu avionul, a lui Nicolae Popa au fost purtate negocieri cu trei operatori economici de profil, câştigând oferta cea mai mică. Precizările au venit după ce Parchetul instanţei supreme a transmis că Nicolae Popa, care a plecat din ţară în 2000, a fost adus în România din Indonezia, în 2011, de către Poliţia Romana, instituţie care a achitat integral transportul.

Nicolae Popa a fost condamnat în lipsa la 15 ani de închisoare, pentru fraudă, în anul 2006, alături de Ioana Maria Vlas, în legătură cu prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii.

Popa a fost arestat în 2 decembrie 2009 de către autorităţile indoneziene şi a fost adus în ţară din Indonezia în 22 aprilie 2011, presa relatând la acea vreme că a fost adus în România cu „o cursă privată”. Nicolae Popa a fost eliberat la sfârşitul lui august 2017.

Andrei Tudor