3.7 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 8:21
No menu items!

Kovesi, decorată de Băsescu, în semn de apreciere

spot_img

Fostul procuror general, Laura Codruta Kovesi, a fost decorata de presedintele Traiana Băsescu pentru intreaga sa activitate. Kovesi a primit „Steaua României” în grad de Cavaler.

Potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, preşedintele României a semnat, marţi, decretul pentru decorare „în semn de înaltă apreciere pentru activitatea desfăşurată timp de 6 ani la conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi pentru meritele deosebite în îndeplinirea actului de justiţie în România”.

La finalul mandatului, Laura Codruța Kovesi, a declarat, într-o conferință de presă că nu exclude și depunerea candidaturii la funcția de șef al Direcției Naționale Anticorupție, în locul lui Daniel Morar, delegat de Kovesi în funcția de prim-adjunct al procurorului general, în locul lui Marius Iacob. Morar va asigura, din această poziție și interimatul funcșiei de procuror general.

„Aşa cum am declarat în mai multe rânduri, doresc să-mi continui activitatea în calitate de magistrat. Consider că lupta anticorupţie este o dimensiune importantă prin prisma MCV şi a implicaţiilor pe care le are pentru România” , a susţinut Kovesi în cadrul declarației de la conferința de presă.