20.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 15:36

Kovesi dă cu subsemnatul la poliție, în dosarul în care i-a fost impus control judiciar

spot_img

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, s-a prezentat, vineri dimineață, la Secția 18 de Poliție din Capitală. Ea a fost plasată joi sub control judiciar de către Secția de investigare a infracțiunilor comise de magistrați. De asemenea, Kovesi a primit interdicția de a părăsi România. 

Pe numele Laurei Kovesi au fost deschise două dosare de către procurorii acestei structuri, cel referitor la aducerea în ţară a lui Nicolae Popa şi cel privindu-i pe procurorii DNA Ploieşti.

Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie i-a deschis un prim dosar Laurei Codruţa Kovesi în decembrie 2018, după ce fostul deputat Sebastian Ghiţă a acuzat-o că i-ar fi cerut bani pentru plata avionului cu care urma să fie adus în ţară Nicolae Popa din Indonezia, în 2011. Laura Codruţa Kovesi era la acea vreme procuror general al României, iar Nicolae Popa fusese definitiv condamnat la 10 ani şi 4 luni de închisoare în dosarul FNI. În această cauză, fostul procuror-şef DNA este urmărit penal pentru luare de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu. Procurorul de caz al acestei cauze este Adina Florea.

Pe 8 martie 2019, procurorii Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie au anunţat că Laura Codruţa Kovesi este urmărită penal în cel de-al doilea dosar, pentru constituire de grup infracţional organizat şi cinci infracţiuni de complicitate la represiune nedreaptă sub forma participaţiei improprii, surse judiciare citate de MEDIAFAX că este vorba de dosarul procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu, de la DNA Ploieşti.

La ieșirea de la audieri, Kovesi a continuat să nege că procurorii din subordinea ar fi comis abuzuri și să susțină că este ținta unei campanii de denigrare, care are legătură cu candidatura sa la șefia Parchetului European. 

R.D.

foto: AFP