9 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 13:35
No menu items!

Kovesi, agent electoral

spot_img

marilena_nedelcu_mic

  • Marilena Nedelcu

Alegerile nu vor fi câștigate de vreun partid, nici de vreun nume scos din pălărie de șefii partidelor, ci de DNA. Sau mai bine zis, de cine controlează DNA. Totul depinde, în lunile următoare, de „greii” rozalii, roșii, portocalii sau galbeni, pe care îi vom vedea la braț cu mascații. Ei vor fragmenta voturile maselor, care nu vor mai ține seama de rațiunile politice. Așa că analiștii care își sparg capetele ca să facă cea mai bună strategie pentru clienții lor, trebuie să țină cont de un singur lucru:  totul depinde acum de procurorii conduși de Laura Codruța Kovesi.

Doamna poate fi și legătura dintre premierul Victor Ponta și Traian Băsescu, într-o eventuală colaborare. Mai exact, de dosarele penale scoase de prin sertare de șefa DNA, numită de premier, după ce ani de zile a fost la dispoziția președintelui.

Dacă lăsăm la o parte ipoteza unei înțelegeri între cei doi, și luăm de bune invectivele cu care se alintă zilnic la televizor, tot de Kovesi depinde cine rămâne în cursă. Adică, dacă se începe urmărirea penală a premierului Victor Ponta pentru ordonanța de urgență pentru organizarea ASF, Băsescu poate să-l suspende pe premier. Și invers, ne aducem aminte de avertismentul public transmis de șefa DNA, în decembrie anul trecut, la Adevarul live: „Procurorii vor ancheta dosarele Flota şi Casa din Mihăileanu când nu va mai exista imunitatea de care se bucură şeful statului”.

Indiferent dacă îi vom vedea sau nu pe președinte sau premier „clienți” ai procurorilor anticorupție, voturile celor pe care îi vor sprijini cei doi se vor număra, clar, în funcție de spectacolul oferit de DNA pentru grupurile lor.

Măcar de-ar fi „fifty-fifty”…

Marilena Nedelcu