13.3 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 10:41

Kovesi așteaptă ca Dragnea să sesizeze DNA cu privire la posibile infracțiuni în domeniul gazelor

spot_img

Vicepremierul a declarat, vineri, că ancheta de la ANRE este una “extrem de importantă”

Kovesi_SZ

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat marți la TVR 1 că așteaptă ca vicepremierul Liviu Dragnea să sesizeze Direcția Națională Anticorupție dacă are informații cu privire la săvârșirea unor infracțiuni în domeniul gazelor.

Kovesi a fost întrebată despre o informație apărută într-un referat al DNA potrivit căreia oficiali români implicați în privatizarea Electrica SA au în vedere, în schimbul unor sume de bani, favorizarea grupului italian Enel în procedura de privatizare a SC Nuclearelectrica SA.

De asemenea, ea a fost întrebată cum comentează o declarație a vicepremierului Liviu Dragnea, făcută vineri, în care acesta solicita ca ancheta DNA de la ANRE să fie extinsă în “profunzime” și la alte domenii, cum ar fi cel al gazelor.

“Ancheta a plecat de la o informație care viza această presupusă favorizare în procesul de privatizare. În cadrul anchetei, datorită probatoriului administrat, s-a ajuns la alte fapte, motiv pentru care, cu privire la această chestiune a privatizării, dosarul a fost disjuns. Fiind încă în lucru la procuror nu pot să vă furnizez mai multe date în aceste moment, doar informațiile care sunt deja publice cu privire la faptele celor trei suspecți, doar acest lucru poate fi făcut public până în acest moment. Dar dacă vicepremierul sau altă persoană ce deține o funcție în stat are date sau alte informații și despre alte infracțiuni putem fi sesizați oricând și chiar au obligația dacă află despre astfel de fapte să sesizeze DNA (…) Dacă dumnealui are aceste informații este obligat, potrivit legii, să ni le transmită. O să aștept să ni le transmită”, a declarat Kovesi.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat vineri că ancheta de la ANRE este una “extrem de importantă”, exprimându-și speranța că aceasta va merge în “profunzime”.

Procurorii DNA au dispus joi reținerea vicepreședintelui ANRE, Claudiu Dumbrăveanu, pentru luare de mită, și a unui director Enel, Florin Gugu, pentru dare de mită. În același dosar, a fost reținut și Gheorghe Ciubotaru, asociat la SC ElectroAlfa International, pentru complicitate la luare de mită.

C.C.