miercuri, 24 februarie 2021 - 23:13

Knowledge Hub la București, cu acordul Băncii Mondiale. Și Ponta are o sarcină!

Knowledge Hub la București, cu acordul Băncii Mondiale. Și Ponta a primit o sarcină!

Banca Mondială a agreat, împreună cu autoritățile de la București, crearea unui Knowledge Hub în Capitală, pentru transfer de expertiză în sectorul reformelor și celor mai bune practici în România și alte țări din regiune, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

Adiacent centrului de expertiză, BM și autoritățile române au convenit înființarea în cadrul Cancelariei Primului-ministru a unei unități de implementare a politicilor publice. Potrivit MFP, aceasta ar urma să fie un ”model de coordonare și monitorizare a programelor guvernamentale prioritare, pentru ca acestea să producă rezultatele așteptate”.

Președintele Băncii Mondiale (BM), Jim Yong Kim (foto stânga), a făcut joi o vizită în România și s-a întâlnit cu reprezentanți guvernamentali, printre care și ministrul Finanțelor Publice, vicepremierul Daniel Chițoiu (foto dreapta).

”Reuniunea a prilejuit un schimb de opinii privind importanța procesului de consolidare fiscală pentru asigurarea stabilității economice, situația economică actuală a României și potențiale arii prioritare de acțiune pentru activitatea grupului Băncii Mondiale în România”, se arată în comunicatul MFP.

Activitatea Grupului Băncii Mondiale în România a început în 1991 şi cuprinde atât programe şi proiecte publice, finanţate de către Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare prin împrumuturi acordate direct statului, prin MFP, cât şi proiecte private, fără garanţie de stat, prin sprijinul acordat de către IFC (Corporația Financiară Internațională) şi MIGA (Agenția de Garantare Multilaterală a Investițiilor).

Cosmina Croitoru