9.3 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 9:23

KMG International a vândut 51% din compania Dyneff către chinezii de la CEFC

spot_img

KMG International NV și CEFC China Energy Company Limited au finalizat joi transferul a 51% din acțiunile grupului de companii Dyneff, care deține active și operațiuni de trading și distribuție carburanți în Franța și Spania. KMG International va continua să dețină o participare de 49% în cadrul Dyneff, potrivit unui comunicat de presă.

”Obiectivul KMGI și CEFC este ca Dyneff să devină o platformă de dezvoltare în Vestul Europei, beneficiind atât de accesul sporit la surse de aprovizionare, cât și de sprijinul financiar necesar continuării și extinderii activităților și operațiunilor din sectorul energetic. Cei doi acționari se vor asigura că Dyneff își va menține angajamentele comerciale și financiare în fața partenerilor săi financiari și de afaceri”, potrivit sursei citate.

Compania a evoluat de la distribuitor de produse petroliere la furnizor de energie în mai multe domenii. În luna iulie a acestui an, Dyneff a obținut autorizația de a deveni furnizor de gaze natural în Franța pentru persoane fizice și companii.

În prezent, Dyneff este una dintre cele mai mari companii de distribuție de carburanți din zona de sud a Franței. Compania livrează în fiecare an aproximativ 2,5 milioane metri cubi de produse petroliere prin cele trei canale majore de distribuție din Franța și Spania: 100 de benzinării sub brandul Dyneff si Rompetrol, 14 agenții comerciale și o capacitate de stocare totală de aproximativ 380.000 mc.

Compania privată chineză CEFC a anunțat preluarea unei participații de 51% la KMG International (KMGI), fostul Rompetrol Group, în cadrul unui pachet mai mare de acorduri în valoare totală de 4 miliarde de dolari semnate duminică și luni la Beijing de China și Kazahstan, în industriile petrolului și gazelor, telecomunicații și energie nuclear.

KMGI deține controlul companiei Rompetrol Rafinare, care operează rafinăria Petromidia și care este listată la BVB. Statul român deține, prin intermediul Ministerului Energiei, un pachet de 44,7% din Rompetrol Rafinare.