16.1 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 0:43

KMG International ia un credit de 360 mil. $ de la bănci din România pentru finanțarea activităților Rompetrol

spot_img

BCR este coordonatorul sindicatului bancar

rompetrol

KMG International NV (fostul Grup Rompetrol NV) a încheiat joi o facilitate de credit revolving multivalută, în valoare de 360 mil. USD, cu o maturitate de 3 ani, contractată de la un sindicat de bănci format din Banca Comercială Română, ING Bank NV Amsterdam – Sucursala Bucureşti, Raiffeisen Bank SA şi UniCredit Ţiriac Bank SA.

Facilitatea, garantată de KMG International, va fi utilizată de Rompetrol Rafinare, Rompetrol Downstream, KazMunayGas Trading şi KMG Rompetrol pentru refinanţarea unor credite existente şi pentru acoperirea nevoilor generale de finanţare. Această facilitate cuprinde două tranşe, o facilitate de credit revolving şi o tranșă ce poate fi utilizată sub forma unor facilităţi auxiliare.

”Acest parteneriat reprezintă un important pas pentru KMG International în asigurarea liniilor de finanțare si a capitalului de lucru necesar activitățilorși operațiunilor Rompetrol. În acelaşi timp, este un semn de încredere din partea instituțiilor bancare, atât prin valoarea acordată, cât şi prin complexitatea facilităţii de finanţare, ce include multiple posibilităţi de utilizare în acord cu nevoile variate ale Grupului”, a afirmat Mariana Durleşteanu, directorul financiar al Grupului KMG International.

Cei patru aranjori principali mandataţi să pună la dispoziţie facilitatea în cote egale sunt Banca Comercială Română SA (Grupul Erste), ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala Bucureşti, Raiffeisen Bank S.A. şi UniCredit Ţiriac Bank S.A.

Banca Comercială Română a acţionat în calitate de Coordonator al facilității şi de Agent de Documentaţie, UniCredit Bank AG, Sucursala Londra îndeplineşte rolul de Agent de Facilitate, iar UniCredit Ţiriac Bank SA de Bancă Emitentă, Agent de Garanţii şi Agent de Plăţi.

Sindicatul de bănci a fost reprezentat de avocații de la Allen&Overy LLP și Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA, iar KMG International a fost reprezentat de Eversheds London.

KMG International N.V., deţinută 100% de compania de stat KazMunayGas din Kazahstan, este o companie petrolieră integrată cu sediul central în Amsterdam şi cu activitate în 12 ţări şi cu majoritatea activelor şi operaţiunilor bazate în România, Franţa, Spania şi Europa de Sud-Est.