21.2 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 20:21
No menu items!

Klaus Iohannis: Victor Ponta este infatuat

spot_img

Candidatul ACL l-a criticat în termeni duri pe liderul PSD

Iohannis_PNL_SZ 1 

Klaus Iohannis a susţinut, joi, o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, în care l-a atacat dur pe contracandidatul său, Victor Ponta, pe care l-a acuzat de infatuare și de faptul că nu a cheltuit banii de investiții, ajungând, astfel, la excedent bugetar. Candidatul ACL a mai spus despre Victor Ponta că este mincinos şi ca românii din străinătate au fost umiliţi.

Referindu-se la verificările Corpului de control al premierului în privința retrocedărilor de la Sibiu, Klaus Iohannis s-a arătat intrigat că această anchetă se desfățoară tocmai acum. Aceasta verificare trebuia să fie taman acuma? (…) Mulţi au venit la Sibiu încercând să găsească probleme. Ghinion, cum m-am mai exprimat eu. (…) Candidatul la preşedinţie are imunitate? Nu are domnule Ponta, dar un pic de decenţă nu v-ar strica.

Cariera politică a domnului Ponta se încheie pe 16 noiembrie. Ne spune că este excedent bugetar. Păi normal, dacă nu ai fost în stare să cheltui banii pentru investiţii ai rămas cu ei în buzunar că fraierul

Klaus Iohannis

Candidatul ACL consideră că Victor Ponta este infatuat pentru că a decis să organizeze dezbaterea electorală după propriile reguli.Candidatul Victor Ponta şi cu echipa domniei sale şi-au zis «noi conducem tara, ce stăm după sasul ăla să negociem?!» Infatuare de prim-ministru. Şi temele, tot au propus. Au trimis fax şi au zis gata, astea sunt negocierile. Nu mi se pare just, nu pot să accept această atitudine de infatuare, a spus Iohannis.

Domnul Ponta confunda universitatea cu căminul cultural la nivelul lui de doctorat. Putem merge la Babes-Bolyai la Cluj, sau la Drept unde v-aţi luat doctoratul

Klaus Iohannis

Candidatul ACL a dat asigurări că până la urmă va exista o dezbatere electorală. „Voi avea eu grijă să fie”, a afirmat Iohannis precizând că nu i s-a părut ca oamenii să aibă o problemă cu faptul că este neamț sau din Ardeal.

El a susţinut că Victor Ponta este un pericol pentru România, pentru economie, pentru politica externă şi a declarat că acesta vrea să amnistieze şi să graţieze „toţi corupţii”.

Ponta e un pericol pentru România, pentru democraţia din România, pentru modul în care ştie să conducă un aprtid, şi prin felul prin care vrea să deturneze natura probelmelor. E un pericol pentru economia românească.

Ponta e un pericol pentru orientarea occidentală, pro-atlantica a României. Ne îndepărtează de idealurile care ne leagă de partenerii din Europa şi SUA. Dacă va fi ales Ponta, în 2015 ne aşteaptă creşteri de impozite şi taxe, pan asi CE a avertizat România în sensul acesta.

Există pericolul renunţării la cota unică şi revenirea la impozitarea progresivă. Există pericolul clar să ne trezim cu toţi corupţii aministiati şi graţiaţi. Eu nu voi accepta o lege a aminstiei aşa cum e ea pregatia în sertarele pesediste

Klaus Iohannis

Preşedintele PNL Klaus Iohannis a vorbit și despre imunitatea președintelui, la care vrea să renunțe, în cazul în care va fi ales.

Am multe discuţii în jurul imunităţii. Primul lucru la care vreau să renunţ este imunitatea preşedintelui României, în special cu comisia care se ocupă de modernizarea Constituţiei. Vreau să renunţăm la alineatul care se referă la imunitate. Toată lumea înţelege şi este de acord că trebuie să existe o protecţie pentru opinia politică. Dar dicolo de asta e inadmisibil că prin proceduri parlamentare să fie împiedicată justiţia să îşi facă treaba

Klaus Iohannis