27.8 C
București
joi, 18 august 2022 - 0:59
No menu items!

Klaus Iohannis: „România susține noi sancțiuni care să mențină o presiune ridicată asupra Rusiei”

spot_img

România susține adoptarea unor noi sancțiuni care să mențină o presiune ridicată asupra Federației Ruse, a declarat Klaus Iohannis luni, în fața ministrului italian de Externe, Luigi Di Maio.

Klaus Iohannis, l-a primit luni, la Palatul Cotroceni, pe ministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Republicii Italiene, Luigi Di Maio, aflat în vizită oficială la București.

„Președintele României a exprimat susținerea țării noastre pentru adoptarea unor noi sancțiuni care să mențină o presiune ridicată asupra Federației Ruse”, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Conform sursei citate, Iohannis a prezentat eforturile României de a ajuta Ucraina prin centrul umanitar de la Suceava și a salutat implicarea Italiei în operaționalizarea acestui hub logistic.

„Președintele României a precizat, în context, că acest hub umanitar va fi utilizat și pentru a sprijini Republica Moldova, confruntată cu un număr crescut de refugiați. Președintele Klaus Iohannis a apreciat faptul că ministrul italian de externe se va deplasa în continuare la Chișinău, pentru a discuta cu autoritățile Republicii Moldova despre cele mai bune căi de cooperare pentru gestionarea numărului mare de refugiați ucraineni.

De asemenea, Iohannis a abordat și subiectul securității energetice, inclusiv în contextul discuțiilor la nivel european, precizând că Uniunea Europeană trebuie să își diversifice sursele de aprovizionare, cu deschidere spre țări ca Azerbaidjan, Qatar sau Egipt, și să accelereze interconectările între statele membre și dezvoltarea infrastructurii energetice. 

M. Nedelcu