4.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 6:30

Klaus Iohannis: România e în criză, dar facem consultări săptămâna viitoare

spot_img

Președintele Klaus Iohannis nu se grăbește. Cheamă partidele la consultări abia săptămâna viitoare, deși, de la Palatul Cotroceni, a invocat crizele prin care trece România: criza sanitară, generată de valul 4 de infectări cu noul coronavirus, criza prețurilor la energie și iarna care se apropie. 

Trist, dar adevărat. Cuvântul care caracterizează cel mai bine România de astăzi este cuvântul este criză. Suntem într-o criză a sistemului sanitar, suntem în plină pandemie. Valul 4 ne-a lovit. Și ne-a lovit rău. Suntem într-o criză a prețului la energie, care este în același timp o criză europeană și globală. (…)Unii politicieni au adăugat o criză a guvernării. Astfel, a fost votată o moțiune de cenzură. A fost votată și a avut succes. Cum se mai spune colocvial: Guvernul a picat. S-au spus multe în politică, majoritatea urâte. Politicienii s-au obișnuit să se arate unul pe celălalt cu degetul, asta inclusiv în interiorul partidelor, oamenii nu mai știu ce să înțeleagă. Este o situație complicată, generată de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului, alții clamând grija pentru români și așa mai departe. Haideți să vedem, totuși, ce s-a întâmplat dincolo de aceste declarații. USR a fost parte din coaliția de guvernare. USR a plecat din Guvern și a votat, împreună cu PSD și AUR, moțiunea de cenzură de astăzi. Astea sunt faptele. Restul este discurs politic sau demagogie sau cum doriți să îi spuneți. Acum însă suntem în situația de a trebui să găsim o soluție”, a spus Klaus Iohannis.

Iohannis a suținut că le oferă timp partidelor politice pentru a veni cu soluții și, de aceea, convoacă consultări la Cotroceni abia săptămâna viitoare. “Pentru a da timp partidelor politice să se întrunească în forurile interioare, să găsească abordări mature și să vină cu ele la consultări, voi convoca consultări cu partidele politice abia săptămâna viitoare. Acum se cere maturitate și responsabilitate”, a spus Klaus Iohannis.

Raluca Dan