3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 2:08
No menu items!

Klaus Iohannis pleacă luni și marți în Italia

spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis într-o vizită oficială de două zile în Italia, unde va avea întâlniri cu preşedintele Sergio Mattarella, cu preşedintele Consiliului de Miniştri, Matteo Renzi, cu preşedintele Senatului dar şi cu reprezentanţii diasporei

italian_government_building

Şeful statului va susţine, la Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă” din Otopeni, o declaraţie de presă, înainte de plecarea în vizita oficială în Republica Italiană. Conform programului vizitei oficialie, la ora 13.30 (ora României), la Roma, va avea loc, la Palatul Quirinale, întâmpinarea preşedintelui României de către Preşedintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella. După convorbirile cu omologul italian, urmate de un dejun oferit de Preşedintele Republicii Italiene, Iohannis va vea întâlniri și cu  președintele Senatului, la Palatul Giustiniani.

Luni seara, preşedintele României se va întâlni, la Palazzo della Cancelleria, cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Italia. Marţi, Klaus Iohannis se va întâlni,  la Palatul Chigi, cu preşedintele Consiliului de Miniştri, Matteo Renzi. Apoi, la Accademia di Romania, șeful statului se va întâlni cu studenţi români din Republica Italiană.

La alegerile prezidențiale din 16 noiembrie, în urma cărora Iohannis a fost ales președinter, în Italia s-au prezentat la urne 96.600 de români, iar peste 88% dintre ei l-au votat pe Klaus Iohannis. Datele ultimului recensământ arată că în Italia trăiesc peste 341.200 de români.

S.Marinescu