9.4 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 1:42

Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European: E nevoie de măsuri credibile pentru prevenirea migrației

spot_img

Președintele participă joi la Bruxelles la reuniunea Consiliului European cu președintele Parlamentului European și la sesiunea de lucru a Consiliului European

Iohannis 2

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, înainte de plecarea la summitul extraordinar al UE convocat în contextul agravării crizei reprezentate de fluxul de imigranți dinspre Africa de Nord, că este nevoie de măsuri credibile în sprijinul dezvoltării economice a țărilor de origine ca soluție de prevenire a migrației pe termen lung.

Regretăm profund tragediile care au avut loc și susținem efortul de îmbunătățire a utilizării instrumentelor de care dispune UE în domeniu pentru a evita repetarea unor astfel de situații, pentru a evita pierderile de vieți omenești.

Klaus Iohannis
președintele României

Șeful statului a declarat, înainte de plecarea la Bruxelles, că la reuniunea extraordinară a Consiliului European se va discuta în esență despre măsurile pe care UE și statele membre le pot lua pentru a ameliora situația generată de fluxurile migratorii dinspre Africa de Nord.

Președintele Iohannis a precizat că se conturează câteva direcții de acțiune: stoparea traficului de ființe umane, inclusiv prin anihilarea rețelelor de traficanți prin capturarea și distrugerea capacităților ilegale de transport, consolidarea eforturilor pentru salvarea celor în pericol pe mare, întărirea cooperării cu statele de origine și de tranzit, sprijinirea statelor membre afectate.

Este nevoie de măsuri credibile în sprijinul dezvoltării economice a țărilor de origine, ca soluție pe termen lung de prevenire a migrației.

Klaus Iohannis
președintele României

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis va participa joi la Bruxelles la reuniunea Consiliului European cu președintele Parlamentului European și la sesiunea de lucru a Consiliului European.

R.D.