-1.4 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 22:16
No menu items!

Klaus Iohannis, ordine pentru procurori și judecători: “Să-și facă datoria cu vârf și îndesat”

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a transmis, joi, de la Bruxelles, mesaje dure pentru procurori și judecători atât în cazul scandalului în care a fost implicată senatoarea Diana Șoșoacă, cât și în cazul excluderii din magistratură a judecătorului Cristi Dănileț. 

Astfel, Iohannis a declarat că autoritățile trebuie “să-și facă datoria cu vârf și îndesat” în scandalul în care a fost implicată Diana Șoșoacă. El a precizat că solicită “o verificare la sânge”, pentru a nu avea încă o dată un astfel de incident care “până acum ar fi fost inimaginabil”.

“E un incident absolut regretabil și trebuie să fim foarte clari: sechestrarea de persoane se sancționează conform legii și în România. Pe de altă parte, nu vreau să mă antepronunț. Toate autoritățile competente să verifice ce s-a întâmplat și cum s-a intervenit.

Trebuie să-și facă datoria cu vârf și îndesat, cum se spune, după care, cu siguranță, voi aștepta concluziile de rigoare. E posibil să fi fost greșeli în abordare, dar nu pot eu să mă exprim asupra acestor chestiuni. Cert este că solicit această verificare la sânge, pentru a nu avea încă o dată un astfel de incident, care e absolut regretabil și, ca să fiu sincer, până acum ar fi fost inimaginabil“, a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat apoi de jurnaliști despre hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de excludere din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ, Iohannis a precizat că i se pare “o decizie destul de stranie“, dar nu poate comenta deciziile care se iau în CSM. “Cred că se putea analiza mult mai în profunzime această chestiune“, a arătat el.

“Sincer, mie mi se pare o decizie destul de stranie, dar nu pot să comentez deciziile care se iau în CSM, CSM-ul care, conform Constituţiei, garantează independenţa justiţiei. Totuşi, cred că se putea analiza mult mai în profunzime această chestiune, oricum nu este o chestiune definitivă, există calea Înaltei Curţi care probabil va fi sesizată, aşa am înţeles din media, şi care va reanaliza această chestiune“, a comentat Iohannis.

Raluca Dan