10.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 9:25

Klaus Iohannis nu mai are 6 case. Cine a luat decizia

spot_img

Klaus Iohannis a pierdut o casă din centrul istoric al Sibiului, în urma unei decizii definitive a Curții de Apel Braşov. Este vorba despre imobilul al cărui parter fusese închiriat unei bănci, de la care șeful statului a încasat, până acum, chirii de peste 300.000 de euro.

Tribunalul Brașov a dat dreptate și în primă instanță celeilalte părți din dosar, dar familia lui Klaus Iohannis a făcut recurs. Decizia definitivă de azi este argumentată prin tardivitatea acestui recurs, adică familia șefului statului s-a trezit prea târziu să conteste prima decizie. Așa că rămâne valabilă decizia anterioară, a Tribunalului Brașov.

Imobilul a fost naționalizat deoarece cei doi soți care l-au avut în proprietate muriseră, și nu a avut cine să îl revendice. Casa, de 166 de metri pătrați, a fost cumpărată, în 1997, conform legilor de atunci, de chiriași, dar în 1999 a apărut un nepot al proprietarilor care a contestat contractul și a revendicat imobilul. De la acest nepot a cumpărat Klaus Iohannis casa, însă chiriașii au făcut și ei contestație, demonstrând, la instanță, că actele nepotului și implicit actele notariale încheiate cu Klaus Iohannis sunt false.

Decizia Curții de Apel este definitivă, așa că imobilul va trece din proprietatea lui Klaus Iohannis, în cea a chiriașilor. La parterul imobilului se află un sediu al Raiffeisen, de la care familia Iohannis a lua chirie din 1999 și până acum.