1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 2:27
No menu items!

Klaus Iohannis NU face consultări până nu are o majoritate asumată de partide

spot_img

Klaus Iohannis a declarat că nu mai face consultări până când partidele politice nu vor termina negocierile, astfel încât să formeze o majoritate “asumată” pentru a forma un guvern: “Este foarte clar că încercările de a forma guverne minoritare nu au dus la rezultate”.

“Între timp partidele au reluat între ele discuțiile și acest lucru este foarte bun. Este foarte clar că încercările de a forma guverne minoritare nu au dus la rezultate și în consecință, nu pot accepta în continuare astfel de abordări. Voi aștepta până când, din discuțiile dintre partide, se cristalizează o majoritate asumată de partidele care vor dori să propună un guvern. Abia atunci voi convoca partidele la consultări pentru un nou guvern”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele este obligat, conform Constituției, să demareze consultări pentru a desemna un nou premier în urma depunerii mandatului de către Nicolae Ciucă. Ciucă a fost al doilea premier desemnat de Iohannis, în actuala criză politică. Primul desemnat, președintele USR Dacian Cioloș, s-a prezentat în Parlament cu un guvern minoritar, dar nu a trecut de votul plenului.

PNL i-a dat raportul lui Klaus Iohannis, încă de miercuri noapte, într-o întâlnire care a avut loc în secret. Liberalii i-au spus președintelui ce discuții au avut atât cu USR, cât și ce pretenții au cei de la PSD pentru a forma o majoritate.

PNL s-a ântâlnit oficial cu PSD joi după-amiază, la Parlament, după alte întâlniri pe care liderii celor două partide, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, le-au avut pe teren neutru.

Marilena Nedelcu