14.3 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 19:36

Klaus Iohannis nu a mai ajuns la Sibiu de Paște

spot_img

Şeful statului, care era aşteptat la Sibiu de Înviere, nu a mai ajuns la slujba de confesiune evanghelic-luterană

Iohannis_Patriarh_Biserica (6)

Preşedintele Klaus Iohannis sărbătoreşte duminică Paştele și era aşteptat să participe la slujba de Înviere de la Biserica Romano-Catolică “Sfânta Treime” din Sibiu, lăcaş de cult unde a mers şi de Crăciun, dar şi de Paşte în ultimii ani. Șeful statului ar fi fost la Sibiu în timpul acestei săptămâni, dar a plecat înainte de sfârșitul săptămânii.

Preşedintele şi soţia sa, Carmen, nu au ajuns la ceremonialul religios de la Sibiu, iar surse locale susţin că familia prezidenţială nu s-ar afla în ţară. Oficial, Administrația prezidențială nu a anunțat ce program are președintele de Paște.

În mandatul de primar al municipiului Sibiu, Klaus Iohannis a participat frecvent la slujbele de duminică de la biserica din Sibiu şi, chiar şi după ce a fost ales preşedinte, el a mers deseori la slujbele oficiate acolo.

De Crăciun, la câteva săptămâni după ce a fost validat în funcţia de şef al statului, Klaus Iohannis a participat la slujbă la aceeaşi biserică, alături de soţia sa, dar şi de câţiva dintre prietenii apropiaţi.