32 C
București
vineri, 12 august 2022 - 19:11
No menu items!

Klaus Iohannis nu știe rolul președintelui României. Și nici cât este salariul minim

spot_img

Candidatul UCL a spus că știe Constituția, dar nu știe articolele după număr

Iohannis_DNA_SZ

Candidatul Alianței Creștin-Liberale, Klaus Iohannis nu ști care este rolul președintelui, potrivit Constituției. Și nici cât este salariul minim în România.

Klaus Iohannis a fost întrebat, luni, într-o emisiune de la B1 TV, dacă știe articolul 80 din Constituția României, iar candidatul a răspuns afirmativ. Cerându-i-se să spună ce prevede acest articol, Klaus Iohannis a precizat că nu cunoaște articolele după număr.

(1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.

(2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate

Constituția României
articolul 80

La scurt timp, moderatorii au ajuns la teme economice și l-au întrebat pe Klaus Iohannis dacă știe cât este salariu minim și mediu pe economie. Candidatul a tăcut preferând să treacă peste această întrebare. În aceste condiții, următoarea întrebare s-a referit la salriul mediu în județul Sibiu, unde Iohannis este primarul municipiului reședință de județ. De data aceasta, candidatul a spus că va răspunde la această întrebare mai târziu.