17 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 19:22

Klaus Iohannis, la Alba Iulia de Ziua Națională. Ce a băut președintele ales / UPDATE

spot_img

Președintele ales participă, de Ziua Naţională, la o parte din evenimentele organizate în orașul Marii Uniri

Klaus Iohannis_SZ 1

  • UPDATE

Klaus Iohannis a fost întâmpinat la Alba Iulia de un grup de localnici îmbrăcaţi în costume populare, care l-au servit cu pâine, sare şi pălincă tradiţională.

Iohannis a ajuns la manifestările dedicate Zilei Naționale în jurul orei 11.30 și a fost primit cu aplauze de participanţi.

Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Naţională:

Ca preşedinte al României, îmi propun să redescoperim împreună ideea de unitate naţională“, a spus Iohannis, în discursul său.

Klaus Iohannis a menţionat că acest lucru înseamnă asumarea unor obiective naţionale, acţiunea comună în atingerea lor şi refacerea încrederii.

“Ziua de astăzi este cel mai bun prilej pentru a vedea care sunt marile noastre restanţe”, a continuat Iohannis.

Președintele ales a precizat că, în perspectiva aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, România trebuie să aibă obiective naţionale, legate de de locul ei în Europa şi în lume, de propria sa dezvoltare, de reducerea decalajelor între regiuni, de conectare la Europa prin infrastructură, precum şi obiective naţionale legate de educaţie, de reformarea instituţiilor publice care servesc cetăţenii.

Suntem astăzi o naţiune de cetăţeni care au arătat în faţa întregii lumi că preţuiesc valorile democraţiei şi că îşi doresc o schimbare“, a mai spus Iohannis.

Viitorul îl construim printr-un act de voinţă asumată. La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!”

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, participă luni la o parte din manifestările de la Alba Iulia, prilejuite cu ocazia Zilei Naţionale. Iohannis va asista la parada militară, programată după ora 12.30, şi la slujba Te Deum, oficiată în curtea Catedralei Reîntregirii.

La parada militară de la Alba Iulia vor participa aproximativ 860 de militari cu 40 de mijloace tehnice de luptă, printre care şi trei avioane MiG-21 Lancer. Trupele participante la paradă sunt din structuri ale Ministerului Apărării, ale Ministerului Administraţiei şi Internelor şi ale Serviciului Român de Informaţii.

Manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale cuprind atât momente solemne, cât şi concerte în aer liber.