28.2 C
București
duminică, 24 septembrie 2023 - 20:01
No menu items!

Klaus Iohannis l-a felicitat pe Emmanuel Macron: „Încântat să lucrez în continuare cu dumneavoastră”

spot_img

Președintele Klaus Iohannis l-a felicitat, duminică seara, pe Emmanuel Macron, pentru realegerea sa ca președinte al Republicii Franceze.

„Felicitarile mele calde, dragă președinte Emmanuel Macron, pentru realegerea dumneavoastră! Încântat să lucrez în continuare cu dumneavoastră pentru Parteneriatul strategic România – Franța, construirea unei Europe puternice si unite si cooperarea consolidată pe Flancul Estic al NATO”, a scris Klaus Iohannis, pe Twitter.
 
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat, după realegerea lui Emmanuel Macron în funcţia de preşedinte al Franţei, că salută votul de duminică al poporului francez în favoarea unei Europe solidare, care respinge extremismul şi naţionalismul.
 
Și europarlamentarul Dacian Cioloș, membru al Grupului Renew Europe din Parlamentul European, l-a felicitat, duminică seara, pe Emmanuel Macron, pentru câștigarea celui de-al doilea mandat țn functia de președinte al Franței.
 
„Felicitări Emmanuel Macron pentru această victorie decisivă. Noi, în familia politică Renew, vă vom fi alături în următorii cinci ani pentru a duce proiectul european și a lupta pentru dezvoltarea națiunilor noastre”, a scris Dacian Cioloș, pe Twitter.
 
Emmanuel Macron a fost reales în funcţia de preşedinte al Franţei, el obţinând 58,1% din totalul voturilor exprimate duminică, în turul doi al alegerilor prezidenţiale, în timp ce contracandidata sa, Marine Le Pen, a obținut doar 41,9% din voturile exprimate.
 
M. Nedelcu