15.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 1:58
No menu items!

Klaus Iohannis își celebrează pe Facebook 100 de zile de mandat

spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis a postat, marţi, pe Facebook, bilanţul a 100 de zile de mandat, care cuprinde vizitele externe, dar și alte evenimente la care a participat

Iohannis_Cotroceni

Azi se împlinesc 100 de zile de când sunt Preşedintele României. Această perioadă este un prim pas către România pe care o construim împreună.

Klaus Iohannis, pe Facebook

Postarea este însoţită de un film care prezintă principalele acţiuni ale şefului statului, de la preluarea mandatului prezidenţial – semnarea acordului politic privind creşterea finanţării apărării, întâlnirea cu Victoria Nuland, subsecretarul de stat american pentru Afaceri Euroasiatice, vizita la sediul NATO de la Bruxelles.

Prezentarea bilanţului şefului statului mai cuprinde imagini din întâlnirile cu liderii europeni, Iohannis arătând că în toate aceste întâlniri, a susţinut intrarea României în Schengen, ”pentru că nu acceptă o Europă cu două viteze”. ”Avem dreptul la prosperitate, ca oricare alt stat mebru UE”, se mai menţionează în film.

Iohannis amintește participarea la bilanțul DNA, dar și că a cerut partidelor politice un calendar al sesiunii parlamentare, legea finanţării partidelor şi a campaniilor electorale, legea votului prin corespondenţă şi simplificarea procedurilor de ridicare a imunităţii parlamentare.

Numai o reformă profundă a clasei politice ne poate asigura că nu vom repeta niciodată trecutul, aşa cum îl descriu dosarele fostei Securităţi.

Klaus Iohannis, pe Facebook

În imagini mai sunt prezentate  vizita făcută de șeful statului la Laserul de la Măgurele, vizita la Spitalul Fundeni, dar şi vizitele oficiale în Franţa, Germania, Polonia, Ucraina şi Chişinău.

S.M.