15 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 13:57
No menu items!

Klaus Iohannis foloseşte tragedia de la Piatra Neamţ în scop electoral: ‘Votul din 6 decembrie este mai important decât oricând’

spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis foloseşte tragedia de la Piatra Neamţ ca argument pentru a îndemna la un vot anti-PSD, partidul care “este de vină” pentru starea actualului sistem de sănătate.

“O spun și eu de ani de zile: sistemul de sănătate trebuie regândit din temelii. Lipsa de finanțare, corupția endemică, incompetența și neimplicarea, toate acestea au măcinat sistemul nostru medical și au făcut pe mulți tineri absolvenți să plece în străinătate (…) Autoritățile locale pesediste au aplicat după ureche măsurile de la centru în spirit electoral. La Piatra Neamț, baronii roșii au schimbat directorii de spital după capul lor, refuzând să colaboreze cu DSP. Autoritățile locale pesediste pun permanent piedici, nu alocă resurse suficiente și preferă improvizații care în cele din urmă, în mod tragic, fac victime. Această situație nu poate continua așa. România are nevoie de reforme profunde, care sunt posibile doar cu sprijinul unei largi majorități parlamentare, de aceea votul din 6 decembrie este mai important decât oricând, pentru a fi posibil amplul proces de reconstrucţie pe care eu și Guvernul ni l-am asumat”, a declarat Iohannis. 

Întrebat de jurnaliști de miniștrii de la PNL care au condus Sănătatea ani de zile, sau de directorul interimar al spitalului din Piatra Neamț, în mandatul căruia s-a produs tragedia și care a fost pus tot de PNL, președintele a ocolit un răspuns clar.