4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 4:02
No menu items!

Klaus Iohannis: “Decizia CCR nu schimbă sitiuația în care se află Guvernul”

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a susținut astăzi o scurtă declarație de presă la Palatul Cotroceni după decizia CCR prin care este admis parțial conflictul constituțional dintre președinte și premier.

Judecătorii CCR au constatat că Președintele României nu și-a executat în mod corect decizia de revocare, iar astfel șeful statului este obligat să îi revoce pe miniștrii.

Președintele Klaus Iohannis a spus că decizia Curții Constituționale nu schimbă cu nimic situația politică în care se află Guvernul. 

“CCR a luat astăzi în discuție actuala situiație politică. Decizia de astăzi a CCR nu schimbă cu nimic situația politică în care se află Guvernul de trei săptămâni. Un lucru este cert Guvernul nu mai are aceeași compoziție politică ca înainte de plecarea ALDE de la Guvernare și prim –ministrul e obligat să meargă în Parlamen să ceară un vot de validare. Constat cu satisfacție că decicia CCR arată acest lucru”, a declarat Iohannis. 

Șeful statului a anunțat că va emite decretele de numire a miniștrilor interimari și de revocare a celor demiși doar după publicarea în Monitorul Oficial a motivării deciziei de azi a CCR.

”Chestiunile legate de numirile și revocările miniștrilor care sunt menționate sunt, de fapt, generate de refuzul doamnei prim-ministru de a se prezenta în fața Parlamentului de a primi un vot de încredere.

Decizile mele referitoare la punerea în aplicare a deciziilor CCR le voi lua după analiza motivării deciziei care va fi publicată în perioada următoare. Dacă doamna premier dorește să se pună capăt acestei crize guvernametale, soluția e simplă: poftiți de îndată în fața Parlamentului pentru votul de validare.”, a declarat Klaus Iohannis.