10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 9:49

Klaus Iohannis cheamă “guvernul meu” o dată pe lună la raport. Dan Barna: “Avem puncte de vedere diferite”

spot_img

Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte al USR PLUS, a mărturisit că se întâlnește cel puțin o dată pe lună cu președintele Klaus Iohannis, cu care are are o relaţie “corectă şi echilibrată”, însă pe unele subiecte au puncte de vedere diferite.

“Există şi au existat în ultimele luni, fiind şi vară, nu a mai fost cazul, dar a existat, în primele luni, o întâlnire cel puţin lunară cu preşedintele în care discutam despre agenda curentă. Sunt convins că, odată cu începerea activităţii parlamentare, lucrul acesta se va relua. Am o relaţie şi personală şi instituţională corectă şi echilibrată cu preşedintele. Sigur că pe unele subiecte avem puncte de vedere diferite, cum e normal într-un sistem politic democratic şi funcţional”, a declarat Barna, la TVR1.

El a precizat că nu a simţit ca preşedintele să fi intervenit în vreun subiect, în alt mod decât pentru a-şi exprima punctul de vedere.

“Preşedintele intervine sau a intervenit mai degrabă ca punct de vedere. Nu pot să spun că am simţit vreun moment că ar interveni preşedintele într-un subiect. Mesajul preşedintelui, aşa cum l-am perceput în fiecare întâlnire, era acela în care eram îndemnaţi la responsabilitate şi la înţelegerea faptului că România nu are astăzi altă opţiune decât această coaliţie”, a adăugat Dan Barna.

                                                                                                                   Adina Silav