1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 2:13
No menu items!

Klaus Iohannis cheamă de URGENȚĂ responsabilii din Sănătate: “Este alarmantă lipsa de acțiuni concrete din partea autorităților”

spot_img

Klaus Iohannis a covocat de urgență o ședință la Cortoceni, cu miniștrii și responsabilii din domeniul sănătății, pe fondul crizei sanitare grave cu care se confruntă România.

Iohannis a făcut o radiografie a pandemiei, a numărului de persoane îmbolnăvite, a numărului de decese și a celui de persoane internate.

“574 nu este un simplu număr, sunt 574 de inimi de români care au pierdut lupta cu acest virus ucigaș. Sunt milioane de români afectați, cu viețile afectate de aceastî pandemie. Acest coșmar ne dovedește că valul patru este mult mai grav, pe fondul unei campanii de vaccinare care s-a mișcat mult prea lent, cauzele fiind multiple”, a declarat șeful statului.

Președintele a subliniat încă o dată că vaccinarea este o soluție care funcționează împotriva îmbolnăvirilor grave.

Este posibil ca după ședința de mâine, de la Palatul Cotroceni, să se impuna alte măsuri restrictive. 

“Este alarmantă lipsa de acțiuni concrete din partea autorităților și cifrele de astăzi confirmă, din păcate, că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum.
Am decis să convoc mâine o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor”, a mai spus Iohannis.

Marilena Nedelcu