9 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 12:58
No menu items!

Klaus Iohannis, audiat la DNA / UPDATE

spot_img

Liderul PNL a răspuns întrebărilor procurorilor în legătură cu plângerea penală pe care a depus-o pe numele vicepremierului PSD Liviu Dragnea

Iohannis_DNA_SZ

  • UPDATE

Klaus Iohannis a declarat la ieşirea de la DNA – după aproximativ o oră de audieri – că şi-a reiterat plângerea formulată pe numele vicepremierului Liviu Dragnea şi a dat o declaraţie scrisă în acest sens.

Iohannis a precizat că astfel s-a îndeplinit una dintre etapele privind plângerea penală formulată de el pe numele vicepremierului Liviu Dragnea, pentru abuz în serviciu în cazul iniţierii OUG 55/2014.

Liderul PNL Klaus Iohannis s-a prezentat, marți dimineață, la Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru a-și susține, în fața procurorilor, plângerea penală depusă pe numele vicepremierului Liviu Dragnea (PSD), în calitate de inițiator al ordonanței de urgență de guvernului care permite migrația aleșilor locali.

Săptămâna trecută, pe 12 septembrie, DNA a anunțat că a început urmărirea penală “in rem”, pentru abuz în serviciu, în cazul plângerii lui Klaus Iohannis, formulată împotriva vicepremierului Liviu Dragnea, pentru iniţierea OUG 55/2014 privind migraţia aleşilor locali.

Oficiali ai DNA au precizat vineri că a fost începută urmărirea penală “in rem”, doar cu privire la faptă, respectiv pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite.

Procurorii urmează să decidă dacă vor extinde urmărirea penală şi cu privire la persoane, au precizat sursele citate.

Klaus Iohannis a depus pe 9 septembrie o plângere penală la DNA pe numele lui Liviu Dragnea, pentru iniţierea Ordonanţei de urgenţă 55/2014 care permite migraţia politică a aleşilor locali pentru 45 de zile.

 S.M.