15.1 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 8:15

Klaus Iohannis anunță o campanie amplă a Guvernului, pentru vaccinare: “Vor fi artiști, sportivi, politicieni implicați”

Klaus Iohannis anunță o campanie amplă a Guvernului, pentru accelerarea campaniei de vaccinare. Președintele a amintit, marți, într-o conferință de presă, că românii se vor putea vaccina fără programare, astfel că autoritățile așteaptă ca numărul persoanelor care se vor vaccina sa crească în următoarele săptămâni.

Întrebat despre declarațiile medicului Valeriu Gheorghiță, tot de marți, conform cărora se ia în calcul un ajutor în campania de vaccinare din partea cântăreților de manele, Iohannis a anunțat că Guvernul pregătește o campanie de promovare, mai amplă, în care vor fi implicați și artiști, dar și sportivi, și politicieni.

„Revenirea la normalitate depinde de felul în care românii merg la vaccinare. În scurt timp o să avem destule doze. La noi vaccinarea nu e obligatorie. Eu le recomand tuturor să meargă la vaccinare. Dacă nu ne vaccinăm o să purtăm masca și o să avem restricții în continuare!

Este evident și e cunoscut acest lucru și sper ca în final să convingem pe câți mai mulți români să se vaccineze.

Guvernul pregătește o campanie amplă. Da, o să fie implicați artiști, sportivi, politicieni. E o acțiune amplă de conștientizare. Vom face aceste lucruri. O să venim noi spre cetățean, fără să așteptăm acțiuni complicate pentru cetățean. Din ce în ce mai mult se va renunța la programări. Sunt optimist și cu siguranță românii vor fi de partea noastră”, a mai declarat Klaus Iohannis.