15.3 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 17:53

Klaus Iohannis anunță marți viitorul premier. Consultările de la Cotroceni s-au terminat

spot_img

Șeful statului a avut consultări cu liderii UDMR, UNPR și ALDE și cu grupul minorităților, după ce s-a întâlnit, luni, cu reprezentanții PSD și PNL.

Șeful statului a fost însoțit de consilierii prezidențiali Dan Mihalache, Andrei Muraru și Laurențiu Ștefan.

Kelemen Hunor, de la UDMR, a spus că se conturează un guvern tehnocrat, formațiunea sa susținând o astfel de propunere a lui Iohannis.

Săptămâna trecută, am spus un lucru care cred că este valabil în continuare, am spus gen Dacian Cioloș, Bogdan Olteanu și, din acest punct de vedere, cred că am răspuns la toate întrebările posibile. Nu am făcut o nominalizare, pentru că este atributul președintelui.

Kelemen Hunor, UDMR

De asemenea, Kelemen Hunor a precizat că UDMR ar fi dorit alegeri anticipate, însă acestea nu pot fi organizate.

Gabriel Oprea, președintele UNPR a declarat că formațiunea sa susține propunerea PSD, adică pe Liviu Voinea, dar dacă Iohannis va propune altă persoană, președintele va fi susținut de UNPR.

UNPR este un partid serios, un partid care mereu s-a ținut de cuvânt, niciodată nu a dat jos un guvern din care a făcut parte și l-am sprijinit și pe președinte în probleme importante. Am vorbit cu Dragnea privitor la propunerea PSD de a-l nominaliza ca prim ministru pe domnul Voinea, un adevărat profesionist, poate fi o formulă. UNPR consideră că în actualul context, președintele României trebuie să desemneze un prim ministru competent. Vom sprijini propunerea pe care o va face președintele un prim ministru competent, un guvern de miniștri tehnocrați.

Gabriel Oprea, UNPR

Co-președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că susține un guvern politic, nu tehnocrat.