16.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 22:46

Klaus Iohannis anunța acum o săptămână că persoanele defavorizate au primit măști. Nelu Tătaru a semnat abia ieri contractul

spot_img

Ministerul Sănătăţii a atribuit marți un contract pentru furnizarea de măști persoanelor defavorizate, deși președintele Klaus Iohannis afirma, în urmă cu o săptămână, că produsele au fost distribuite deja în mare măsură.

Ministrul Nelu Tătaru susţinea, marți, că la prima licitaţie nu a ieşit niciun câştigător, iar licitaţia a fost reluată. Ministrul Sănătăţii a adăugat faptul că în seara zilei de marți ar trebui să fie declarat un câştigător, iar miercrui ar trebui ca acesta să înceapă furnizarea măştilor.

“Licitaţia s-a reluat. La prima licitaţie nu a ieşit niciun câştigător. Licitaţia constă în 115 milioane de măşti pentru 2.300.000 de persoane, câte 50 de măşti aferente a două luni în valoare de 230 de milioane de lei. S-a reluat această licitaţie. Astăzi s-a terminat şi evaluarea ofertelor. În această seară, trebuie să avem şi un câştigător, iar mâine (n.r. – miercuri) acel câştigător ar trebui să înceapă să furnizeze aceste măşti”, a spus Tătaru, la Parlament.

În 18 iunie, Klaus Iohannis răspundea unei întrebări din partea unui jurnalist cu privire la distribuirea măștilor persoanelor defavorizate: „Multe măști au ajuns. Acum, cu siguranță, mai sunt unele probleme şi mai și înțeleg că sunt în curs de rezolvare”.