4.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 19:26
No menu items!

Klaus Iohannis: Am făcut față unei presiuni imense

spot_img

Ce părere are candidatul ACL despre cele două dezbateri cu Victor Ponta

Klaus_Iohannis_SZ 

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a afirmat, joi, că a trăit foarte intens cele două dezbateri prezidențiale. El a precizat că a ales, în final, să meargă la cele două dezbateri, pentru că Victor Ponta ar fi refuzat una pe teren neutru, cum a propus el.

„Au fost două apariţii care au fost foarte intense ca şi emoţii şi cred că în asta constă dificultatea unor dezbateri cu o asemenea miză. Telespectatorii de multe ori nu îşi dau seama ce se întâmplă acolo şi cred că sunt doi oameni care stau şi discută lucruri. Presiunea e imensă, tensiunea e mare şi, din acest motiv,unele au un rezultat mai bun, altele nu au rezultatul aşteptat şi astfel de dezbateri sunt teste foarte puternice pentru candidaţi”, a declarat Klaus Iohannis, la Adevărul Live.

Klaus Iohannis s-a arătat relativ mulțumit de organizarea celor două dezbateri, dar a precizat că acestea au avut loc în condițiile impuse de stafful lui Victor Ponta.

În esenţă au fost bine făcute. Ambele au satisfăcut nevoia de dezbatere, au adus informaţii, au creat premisele pentru a-l cunoaşte şi pe un candidat, şi pe altul. E bine că au fost două dezbateri. Alegătorul poate lua informaţii dintr-o parte şi alta. Sper că prin aceste apariţii, români care nu intenţionau să meargă la vot să îşi schimbe părerea. Poate vă amintiţi, am spus că aceste apariţii nu au fost negociate, contracandidatul meu a stabilit cu propriul staff când vor avea loc, lucru care nu mi-a plăcut, dar cum Ponta a evitat cu orice preţ organizarea pe o platformă publică neutră, am decis să merg. Nu putem avea un tur doi fără dezbateri. Dacă nu aş fi mers la acestea, nu am fi avut nicio dezbatere. Ponta nu are interes să se prezinte pe o platformă neutră. Am şi eu un program de campanie electorală, nu stau la dispoziţia cuiva să îmi facă program

Klaus Iohannis

Candidatul ACL a precizat și ce va face joi seara și unde a ales să meargă pentru o dezbatere. „Întâmplarea face ca pentru azi să fi primit două invitaţii. Cum am considerat că două dezbateri au fost suficiente, am decis să merg la altă televiziune, la Digi 24. Cu siguranţă vor fi unii care speculează că am evitat unele televiziuni, dar de ce există televiziuni apropiate unui candidat?”, a declarat Klaus Iohannis.