9.1 C
București
joi, 22 aprilie 2021 - 1:54

Klaus Iohannis: Actele de violență împotriva animalelor trebuie pedepsite “fără ezitare”

Cu prilejul Zilei Mondiale a Vieții Sălbatice, președintele Klaus Iohannis a declarat într-un mesaj difuzat de Administrația Prezidențială
că este cu totul împotriva uciderii, torturării sau traficării animalelor sălbatice, pe care le-a calificat drept „acte reprobabile”, iar acestea trebuie pedepsite conform legii „fără nicio ezitare”.

 

“Torturarea, traficarea sau uciderea animalelor sălbatice sunt acte reprobabile, care trebuie pedepsite conform legii în vigoare fără nicio ezitare”.

„Comiterea de abuzuri la adresa animalelor sălbatice, chinuirea și traficarea lor ne expun suplimentar pe noi, oamenii, la diverse virusuri. Astfel de practici cresc riscul apariției unei pandemii precum cea de COVID-19, care ne-a bulversat sănătatea și viața în ultimul an”, a arătat Klaus Iohannis în mesajul difuzat de Administrația Prezidențială cu prilejul Zilei Mondiale a Vieții Sălbatice.

Șeful statului a spus că este, în același timp, un „susținător fără rezerve” al eforturilor de regenerare a pădurilor și al protejării speciilor de animale și plante sălbatice.

În acest sens, Klaus Iohannis a cerut Guvernului României „să fie și mai ambițios, să vină cu un plan de plantare mai ales în afara fondului forestier, pe terenuri nisipoase ori degradate”.

„Salut, totodată, inițiativa Executivului de a aloca un miliard de euro pentru păduri în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Protejarea mediului este o prioritate în care vom investi constant în viitor”, a declarat șeful statului.