10.3 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 22:36

Klaus Iohannis acceptă propunerile de miniștri interimari

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a acceptat miercuri propunerile de miniștri interimari propuși de Viorica Dăncilă, și anume: Ana Birchall, la Justiție, Eugen Teodorovici, la Fonduri Europene, și Radu Oprea, la Ministerul pentru Românii de pretudindeni, anunță Antena3, care citează surse politice.

Totodată, Viorica Dăncilă a declarat că preşedintele Klaus Iohannis va accepta propunerile de miniştri interimari pe care i le-a înaintat deja, după ce şeful statului a respins remanierea în forma propusă de Executiv, care viza noi miniştri la Justiţie, Fonduri Europene şi Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. 

“Va accepta”, a afirmat Dăncilă, la Palatul Victoria, întrebată dacă are vreun răspuns din partea preşedintelui legat de propunerile de miniştri interimari, conform AGERPRES. 

Premierul a precizat că a discutat deja cu preşedintele Iohannis pe acest subiect.

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis președintelui Klaus Iohannis, marți seară, propunerile de ministri interimari după ce șeful statului a refuzat numirea noilor ministri propuși de PSD. Astfel, Ana Birchall a fost propusă ministru interimar pentru portofoliul Ministerului Justiției, Eugen Teodorovici, ministru interimar pentru portofoliul Ministerului Fondurilor Europene și Radu Ștefan Oprea, ministru interimar pentru portofoliul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Valeriu Motoc