7.8 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 21:58

Klaus Iohannis a respins în bloc miniștrii propuși de Viorica Dăncilă

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri la Palatul Cotroceni că respinge remanierea propusă de Guvern.

“Nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui Guvern. Propunerile sunt inacceptabile”, a spus Klaus Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis luni la Palatul Cotroceni nominalizări pentru Justiție – Dana Gîrbovan, Interne – Mihai Fifor, vicepremier pe probleme economice – Iulian Iancu, vicepremier pentru parteneriatele strategice – Ana Birchall, Educație – Șerban Valeca. Totodată, după ieșirea de la guvernare a ALDE, marți, Viorica Dăncilă a trimis la Președinție propuneri pentru numirea unor intermari la Energie – Niculae Bădălău, Mediu – Ioan Deneș, Relația cu Parlamentul – Radu Oprea. 

Președintele Klaus Iohannis a numit actuala guvernare o deringoladă totală. 

“Degringolada de la nivelul guvernării confirmă disprețul cu care PSD și ALDE îi tratează pe români. Interele lor sunt mai presus de interesele cetățenilor”

“Eu nu voi gira prin deciziile mele susținerea acestui Guvern. PSD și ALDE deopotrivă sunt vinovate pentru eșecul acestei guvernări. Încercările ALDE de a se spăla acum pe mâini sunt pur și simplu ridicole. După ce ai stat la aceeași masă cu PSD și ai luat măsuri împotriva românilor nu mai păcălești pe nimeni că nu ești vinovat

În primul rând nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui guvern.”, a spus Klaus Iohannis. 

”Resping în integralitate remanierea propusă de premier. Respig propunerea pentru ministrul Justiției”, a subliniat șeful Statului. 

Totodată, Președintele îi cere Vioricăi Dăncilă să ceară în Parlament vot de încredere pentru Guvern, în condițiile în care ALDE și-a retras miniștrii din Executiv și a trecut în Opoziție.