-1.2 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 4:39
No menu items!

Klaus Iohannis a greșit luna: Vaccinarea începe pe „27 septembrie”. Nu e nevoie de alte restricții

spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că vaccinarea începe în România și în Uniunea Europeană pe 27 septembrie, garantează pentru siguranța serului și îi îndemnă pe români să se vaccineze. În același timp,anunță că nu este nevoie de noi restricții, ci doar trebuie respectate cele în vigoare.

“Nu vom introduce restricţii noi de sărbători, însă restricţiile care sunt acum în vigoare rămân toate în vigoare. Aceste restricţii sunt obligatorii, nu este ceva opţional, aşadar vă rog să vă conformaţi acestor restricţii, dacă nu doriţi să ajungeţi de sărbători în spital“, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Președintele a avut însă un discurs care conținea cel puțin o eroare. A garantat pentru siguranța vaccinurilor îmediat ce a anunțat ferm debutul campaniei de imunizare în 27 septembrie.

“În ce priveşte campania de vaccinare, pot să vă confirm, campania de vaccinare începe în România şi în toată Uniunea Europeană exact pe data de 27 septembrie, duminică. Se începe cu o primă tranşă, mai degrabă simbolică, dar deja imediat după Crăciun încep să vină următoarele tranşe de vaccin şi aşa se va continua, până când toată populaţia beneficiază de vaccin”, a spus şeful statului.

“Noi şi experţii recomandăm tuturor românilor să fie pregătiţi să se vaccineze”, a spus Iohannis.

Discursul lui Klaus Iohannis a venit la finanul unei ședințe de lucru la Cotroceni cu premierul Florin Cîţu, viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.