15 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 2:41

Klaus Iohannis, a doua gafă de protocol, la Roma. VIDEO

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a făcut o nouă gafă de protocol, la Roma, după ce, în urmă cu două zile, s-a grăbit să plece, în altă direcție, de lângă premierul Guseppe Conte, din fața gărzii de onoare care prezenta onorul.

De data aceasta, Klaus Iohannia a comis gafa la întâlnirea cu primarul Romei, Virginia Raggi. La sediul Primăriei Romei, preşedintele a fost anunţat de gornişti, însă nu s-a oprit să îi salute şi a vrut să urce scările.

Astfel, în timp ce gorniştii îi anunţau sosirea la sediul Primăriei Romei, preşedintele Klaus Iohannis nu s-a oprit să salute, conform ceremonialului, şi a vrut să urce pe scări spre intrarea în clădire. Atenţionat de o persoană din mulţimea care a întâmpinat cuplul prezidenţial, Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, s-au oprit şi au dat onorul.

Luni, la întâlnirea cu premierul italian Giuseppe Conte, după prima parte a ceremonialului de primire, preşedintele României s-a întors şi a vrut să plece în interiorul Palatului Guvernului, deşi ar fi trebuit să meargă înainte, în curtea Palatului, în timp ce garda prezenta onorul. După ce prim-ministrul italian l-a avertizat, Iohannis a revenit, iar ceremonialul a continuat.

Emanuel Stan