16.3 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 3:25
No menu items!

Klaus Iohannis a ajuns să laude PSD și în fața ambasadelor străine

spot_img

Șeful statului a avut un discurs laudativ, miercuri, la adresa partidelor care fac parte din coaliția de guvernare, inclusiv PSD, în fața ambasadorilor străini acreditați la București. Klaus Iohannis a spus despre PSD și PNL că au dovedit maturitate politică.

”La finalul anului trecut, clasa politică din românia a dovedit maturitate democratică. Printr-un proces, care nu a fost deloc ușor, a fost constituită o coaliție majoritară în România. Acest Guvern trebuie să genereze soluții și efecte concrete pentru români, pentru a duce România într-o nouă etapă de dezvoltare”, a spus Klaus Iohannis la întâlnirea anuală cu ambasadorii acreditați la București.

Președintele a subliniat apoi că România este într-un punct delicat pe harta internațională, în contextul conflictelor dintre Rusia și Ucraina.

„Trebuie să avem, totodată, capacitatea de a fructifica oportunitățile apărute și de a ne adapta la realități, astfel încât România să fie mai rezilientă în plan intern și în plan extern.
În acest sens, trebuie să eficientizăm cooperarea cu partenerii cu care împărtășim valori, viziuni și obiective similare la nivel internațional și să diminuăm sau chiar să eliminăm dependența de actorii care au abordări contrare și vor să ne afecteze capacitatea de a ne atinge obiectivele.

Ne aflăm într-o zonă complexă, de instabilitate accentuată, iar obiectivul nostru este să acționăm pe plan extern, prin pregătirea de răspunsuri și inițiative de politică externă adecvate, pentru găsirea celor mai bune soluții pentru stabilitatea și securitatea în regiune și dincolo de aceasta. Contez, în acest scop, pe sprijinul și cooperarea dumneavoastră”, le-a mai spus Iohannis ambasadorilor.

M. Nedelcu