3.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 5:23
No menu items!

Kiwi are de cinci ori mai multă vitamina C decât o portocală

spot_img

kiwi

Kiwi conține de cinci ori mai multă vitamina C decât o portocală și crește imunitatea organismului, feridu-te de răceală și gripă. Este unul dintre puținele alimente bogate în vitamina B6, care sprijina sistemul imunitar.

Totodată, conține cantități mari de vitamina A și vitamina E, iar împreună cu potasiu oferă un echilibru organismului și limitează hipertensiunea arterială. Vitamina K din kiwi ajută la coagularea sângelui, iar Vitamina E conferă sănătate pielii și grăbește vindecarea anumitor boli de piele și răni.

Acidul folic din Kiwi protejează împotriva defectelor din naștere, bolilor de inimă și împotriva cancerului.

Sunt o excelentă sursă de fibre, care ajută la curățarea colonului de toxine și la reducerea apariției cancerului de colon. Ele ajută și la scăderea nivelului colesterolului, reducând implicit riscul producerii unui atac de cord.

Semințele de kiwi sunt o sursă bogată de omega-3 acizi grași, care ajută la prevenirea bolii coronariene (incapacitatea arterelor coronare de a furniza aportul de sânge oxigenat corespunzător necesităților inimii), riscului de accident vascular cerebral, și ajută la prevenirea ADHD, autismului, precum și a altor probleme de dezvoltare la copii.

De asemenea, cercetările au arătat faptul că kiwi are un efect protector împotriva astmului și dificultății respiratorii, cum ar fi respirația șuierătoare.

C.A.