9.4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 21:56
No menu items!

Kim Jong-un a fost ales deputat cu sută la sută din voturi

spot_img

Kim Jong Un, declarat personalitatea anului de către cititorii revistei Time

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a fost ales duminică în Parlamentul regimului pe care îl conduce, ca şi ceilalţi candidaţi ai partidului unic care se prezintă fără contracandidaţi în scrutine în care alegătorii sunt obligaţi să voteze, informează AFP.

Fiecare buletin de vot introdus în urne de către alegătorii din circumscripţia sa i-a revenit lui Kim Jong-un. Toţi alegătorii înscrişi la vot au votat, iar toate voturile au fost valide.

Comandant suprem al forţelor armate ale Republicii Democratice Coreea (RPDC), preşedinte al Comisiei pentru Apărare Naţională, al treilea membru al dinastiei Kim este de-acum şi deputat.

Alegerea sa “este expresia (…) susţinerii absolute a poporului şi încrederii sale profunde în liderul suprem Kim Jong-un”, căruia nord-coreenii îi acordă o “înaltă stimă”, a comentat agenţia de presă oficială KCNA.

Este vorba despre primele alegeri pentru Adunarea Supremă a Poporului organizate de la instalarea la putere a lui Kim Jong-un, în urma morţii tatălui său, Kim Jong-il, în decembrie 2011.

C.A.