Kievul susține că a capturat două blindate rusești în estul Ucrainei

Rusia este acuzată de Kiev și de alte țări occidentale că ar permite tranzitarea de arme și de combatanți pe la frontiera sa, acuzație dezmințită de Moscova

rusia

Kievul a afirmat joi că a capturat, în timpul luptelor ce se desfășoară în jurul bastionului insurgent din Lugansk, două blindate ce aparțin unei divizii aeropurtate a armatei ruse, precum și documente care certifică apartenența lor, însă fără a prezenta dovezi pe moment, informează AFP.

“În luptele din apropiere de Lugansk, soldaţii ucraineni au capturat două blindate ale diviziei aeropurtate din Pskov, Rusia. În unul dintre vehicule, am găsit o serie de documente: permise de conducere şi documente militare”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene Andrei Lisenko.

„Personalul și vehiculele aparțin unității militare 74268 a primei companii de parașutiști din cadrul forțelor aeropurtate din Pskov”, din nord-vestul Rusiei, a subliniat Lâsenko, adăugând, fără alte precizări, că echipajul blindatelor a părăsit vehiculele.

Dacă aceste informații se dovedesc adevărate, atunci se poate vorbi despre prima dovadă privind implicarea forțelor regulate ruse în conflictul din estul Ucrainei.

 C.A.

NICIUN COMENTARIU