3 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 4:06
No menu items!

Kievul susține că a capturat două blindate rusești în estul Ucrainei

spot_img

Rusia este acuzată de Kiev și de alte țări occidentale că ar permite tranzitarea de arme și de combatanți pe la frontiera sa, acuzație dezmințită de Moscova

rusia

Kievul a afirmat joi că a capturat, în timpul luptelor ce se desfășoară în jurul bastionului insurgent din Lugansk, două blindate ce aparțin unei divizii aeropurtate a armatei ruse, precum și documente care certifică apartenența lor, însă fără a prezenta dovezi pe moment, informează AFP.

“În luptele din apropiere de Lugansk, soldaţii ucraineni au capturat două blindate ale diviziei aeropurtate din Pskov, Rusia. În unul dintre vehicule, am găsit o serie de documente: permise de conducere şi documente militare”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene Andrei Lisenko.

„Personalul și vehiculele aparțin unității militare 74268 a primei companii de parașutiști din cadrul forțelor aeropurtate din Pskov”, din nord-vestul Rusiei, a subliniat Lâsenko, adăugând, fără alte precizări, că echipajul blindatelor a părăsit vehiculele.

Dacă aceste informații se dovedesc adevărate, atunci se poate vorbi despre prima dovadă privind implicarea forțelor regulate ruse în conflictul din estul Ucrainei.

 C.A.