16.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 6:30
No menu items!

Kievul îl acuză pe Putin că vrea să „extindă” zona de conflict, după doborârea de către ruși a unei drone americane, în Marea Neagră

spot_img

Secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate Națională și Apărare, Oleksii Danilov, a transmis pe rețelele de socializare poziția Kievului care îl acuză pe liderul rus, Vladimir Putin, că încearcă să extindă conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a declarat că avioane de luptă rusești au interceptat o dronă americană deasupra Mării Negre, provocând prăbușirea acesteia, potrivit The Guardian.

„Incidentul cu drona americană MQ-9 Reaper – provocat de Rusia deasupra Mării Negre – este modul în care Putin semnalează disponibilitatea sa de a extinde conflictul pentru a implica și alte părți. Scopul acestei tactici all-in este de a crește mereu miza”, a declarat secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate Națională și Apărare, Oleksii Danilov, pe rețelele de socializare.

Reamintim că un avion de vânătoare rusesc a forțat marți doborârea unei drone a Forțelor Aeriene americane deasupra Mării Negre, după ce a avariat elicea dronei MQ-9 Reaper.

D.Constantin