10.1 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 17:02
No menu items!

Kievul denunţă o “intensificare a tirurilor” de pe teritoriul Rusiei spre Ucraina

spot_img

Mai multe poziţii ale armatei au fost atacate cu ajutorul sistemelor Grad în apropierea satelelor Krasnaia Talovka şi Debalţevo

 ucraina1

Consiliul ucrainean pentru Securitate Naţională şi Apărare (SNBO) constată o “intensificare a tirurilor efectuate din Rusia” cu lansatoare de rachete de tip Grad şi de tip BM-30 Smerci (Tornado) asupra Ucrainei, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Andrei Lîsenko, citat de agenţia UNIAN, potrivit Mediafax.ro.

Constatăm că activitatea rebelilor şi militarilor ruşi în zona unde se desfăşoară operaţiunea antiteroristă nu s-a redus. Totodată, numărul de tiruri lansate (spre Ucraina) de pe teritoriul Rusiei a crescut considerabil

Andrei Lîsenko,

purtătorul de cuvânt al armatei

“Astfel, cu ajutorul lansatoarelor Smerci au fost atacate poziţii ale armatei ucrainene în apropiere de localităţile Vesiolaia Gora, Valuiskoe, Dmitrovka şi Pobeda, situate în nordul regiunii Lugansk”, a precizat el.

Potrivit purtătorului de cuvânt, mai multe poziţii ale armatei au fost atacate cu ajutorul sistemelor Grad în apropierea satelelor Krasnaia Talovka şi Debalţevo.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunţat joi, în cursul summitului NATO, că un acord asupra unui armistiţiu urmează să fie semnat vineri cu rebelii din estul Ucrainei.

“Grupul de contact” alcătuit din reprezentanţi ai Kievului, Moscovei şi OSCE urmează să se întâlnească vineri, cu rebeli, în capitala belarusă, la ora locală 14.00.

Liderii separatişti s-au declarat pregătiţi să ordone această încetare a focului încă de vineri la prânz, în cazul în care planul este semnat la Minsk.

C.A.