3.1 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 3:34
No menu items!

Kievul acuză Moscova că ar fi încercat să introducă forţe de menţinere a păcii în Ucraina

spot_img

Arsen Avakov, a declarat că Ucraina nu va permite să pătrundă pe teritoriul său “niciun convoi umanitar al lui (Vladimir) Putin”

ajutoare umanitare - ucraina

Forţele ucrainene de securitate au dejucat în noaptea de marţi spre miercuri o încercare a “forţelor ruse de menţinere a păcii” de a pătrunde în regiunea ucraineană Harkov, a declarat adjunctul şefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev, Valeri Cealîi, citat de agenţia RIA Novosti.

“Astăzi (în noaptea de marţi spre miercuri), a fost dejucată o încercare a «forţelor de menţinere a păcii» de a pătrunde în regiunea Harkov”, în estul Ucrainei, a precizat acesta.

“Preşedintele (ucrainean Petro Poroşenko) a organizat o reuniune pe această temă şi a avut discuţii la nivel internaţional. Datorită acestui fapt, situaţia a putut fi ţinută sub control”, a declarat Cialîi.

“Suntem pregătiţi să ripostăm unor astfel de provocări”, acompletat oficialul ucrainean, citat de agenţia UNIAN.

Ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, a declarat miercuri că Ucraina nu va permite să pătrundă pe teritoriul său “niciun convoi umanitar al lui (Vladimir) Putin” destinat regiunilor din estul ţării devastate de conflict.

C.A.