3.9 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 15:44
No menu items!

Kiev: Zeci de tancuri, echipamente şi trupe din Rusia au intrat în estul Ucrainei

spot_img

Situaţia din teren s-a agravat după alegerile organizate duminică de separatişti, recunoscute de Moscova

militari rusi ucraina

Kievul a acuzat vineri că zeci de tancuri, echipamente de artilerie şi soldaţi din Rusia au intrat în estul separatist al Ucrainei, unde cinci soldaţi au fost ucişi în ultimele 24 de ore, informează AFP.

În total, “32 de tancuri, 16 obuziere şi 30 de camioane militare Kamaz, precum şi trupe au intrat în Ucraina din Rusia” şi se îndreptau spre oraşul Krasnîi Luci, din regiunea rebelă Lugansk, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene Andrei Lisenko, adăugând că un alt convoi de camioane care transporta trei staţii radio a trecut frontiera pe la postul de control Izvarin, aflat sub controlul separatiştilor.

Totodată, Lisenko a declarat că “cinci soldaţi au fost ucişi şi alţi 16 (…) răniţi în ultimele 24 de ore”, iar autorităţile ucrainene au anunţat anterior că 15 civili şi şapte paraşutişti ucraineni au fost răniţi în ultimele 24 de ore în estul separatist.

Cincisprezece civili au fost de asemenea răniţi de schije de obuze în timpul luptelor desfăşurate joi la Doneţk, în districtele Kievski şi Kuibişevski, situate în apropierea aeroportului din oraş, a informat vineri Primăria.

În regiunea vecină Lugansk, şapte paraşutişti au fost răniţi după explozia unei mine în apropierea satului Sokilniki, la 30 de kilometri nord-vest de Lugansk.

Situaţia din teren s-a agravat după alegerile organizate duminică de separatişti, recunoscute de Moscova, dar care constituie un obstacol pentru procesul de pace, potrivit Kievului şi occidentalilor.