10 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 6:08

Kelemen Hunor: UDMR, candidat propriu la prezidențiale. Susținere condiționată pentru Ponta în turul doi

spot_img

Liderul UDMR nu a exclus ca în turul al doilea să îi dea votul lui Victor Ponta, însă cu amendamentul ca acela care îl va contracandida să nu aibă argumentele care să îl convingă

Hunor-Kelemen_SZ-500x357

Deși face parte din coaliția de guvernare, UDMR vrea propriul candidat la alegerile prezidențiale din toamna acestui an și l-ar susține în turul doi pe liderul PSD, Victor Ponta, doar cu amendamente.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a susținut, la Gândul Live, că partidul pe care îl conduce va avea “mai mult ca sigur” un candidat la prezidenţiale, menţionând că personal nu are o ambiţie în acest sens, dar va ţine cont de părerile colegilor.

Noi am discutat şi urmează să mai discutăm (…), marea majoritate a colegilor spun că trebuie să avem un candidat, în 1996 am început şi de fiecare dată când au fost alegeri prezidenţiale – 1996, 2000, 2004, 2009 – am avut candidat. Avem mai multe argumente pentru a pune un candidat decât pentru a nu pune un candidat în primul tur, dar decizia formală nu o vom lua în această lună, ci în iulie sau cel târziu în august. Cine va candida este o altă discuţie, dar nu sunt legate cele două chestiuni. Candidat mai mult ca sigur că vom avea şi cine va fi acel candidat vom vedea.Eu personal nu am aşa o ambiţie, am mai fost o dată candidat, ştiu cu ce se mănâncă, ştiu să dansez acest dans. Ştiu ce înseamnă să fii candidat, dar nu există o ambiţie personală pentru 2014. Asta nu înseamnă că nu voi ţine cont de părerile colegilor, pentru că în politică nu poţi să iei doar decizii personale

Kelemen Hunor
președinte UDMR

Întrebat dacă îl va vota pe Victor Ponta în turul al doilea, Kelemen Hunor a spus că: “depinde cu cine este în turul doi şi depinde de program şi cum evoluează lucrurile până atunci“. “Dacă lucrurile merg bine şi dacă are un contracandidat care nu mă convinge, da. Eu l-am votat şi pe Ion Iliescu şi niciodată nu credeam şi, totuşi, diferenţa este foarte mare, între Iliescu şi Ponta”, a adăugat liderul UDMR.

D.M.