0.1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 10:14
No menu items!

Kelemen Hunor: “Trebuie să le cerem scuze oamenilor. Imaginea noastră e catastrofală”

spot_img

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, miercuri, în ședința Parlamentului pentru votul e învestire a Guvernului Cioloș, că partidele trebuie să îşi ceară scuze de la cetăţeni pentru criza politică declanşată. UDMR nu va participa la vot, a mai spus el, arătând că ar fi ipocrit să spună că au fost aliaţi până la un moment dat şi acum sunt adversari şi le-a cerut să revină la masa negocierii, după acest vot, pentru refacerea coaliţiei.

Acum un an, în campanie electorală, nu am promis conflicte interminabile nu am promis instabilitate, nu am promis nesiguranţă şi haos social. Promisiunile noastre au fost stabilitate, predictibilitate, siguranţă şi redarea speranţei fiecărui cetăţean pentru un trai mai bun. De două luni de zile majoritatea clasei politice oferă doar scandal, circ instabilitate. Vedem multe argumente fără nicio coerenţă şi logică, atitudine duplicitară, isterie şi balet politic inutil. Înainte de orice, trebuie să cerem scuze de la cetăţenii care ne-au trimis în Parlament“, a spus Kelemen Hunor.

Președintele UDMR a continuat: “Vă cer scuze stimaţi cetăţeni, dar sigur nu pot să o fac în numele fiecărui parlamentar, şi totuşi trebuie să spun acest lucru de la acest microfon. Ar trebui să dezbatem problemele cu care se confruntă România”.

Kelemen Hunor li s-a adresat apoi celor reprezentanților USR: “Am înţeles că vreţi să guvernaţi, este legitimă solicitarea voastră. Aţi avut coaliţie alături de noi şi PNL, poate singura construcţie poisibilă. De la început am spus că va avea succes dacă ne concentrăm pe chestiunile importante pentru societate. Am susţinut de la început că principala cheie a stabilităţii colaiţiei este să renunţpm la orgolii. Aţi renunţat la coaliţie, pentru că, pentru dumneavoastră, este mai importantă o persoană. Aţi repetat singurul adevăr absolut, toţi sunt old school şi doar voi sunteţi diferiţi şi v-aţi aliat cu toţi pentru a da jos Guvernul. Stimaţi colegi, aţi cam rămas singuri”, a mai afirmat Kelemen Hunor.

Președintele UDMR a precizat că, atunci când nu reuşeşti să convingi pe nimeni în Parlament să te susţină, orice discuţie depre programul de guvernare înseamnă pierdere de timp. “Astăzi, veţi pica la acest test, dar trebuie să mai facem un efort pentru refacerea coaliţiei şi dacă nu vom reuşi tot va trebui să găsim o soluţie pentru a guverna ţara, cu voi sau fără voi”, a mai spus Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR a anunţat că formaţiunea nu va participa la vot. “Am fi impocriţi să spunem că am fost colegi, dar din 20 octombrie am devenit adversari. Pentru noi, rămâne singura soluţie. Sunteţi aşteptaţi la dialog, pentru soluţii”, a precizat el.

Raluca Dan