Kelemen Hunor: Tema ofițerului acoperit va provoca foarte multe nelămuriri pe plan extern

Liderul UDMR consideră că România va avea de suferit “enorm de mult” în ceea ce privește credibilitatea după această campanie

Hunor-Kelemen_SZ-500x357

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, candidat la alegerile prezidențiale, consideră, în contextul afirmațiilor lui Traian Băsescu despre Victor Ponta, că România va avea de suferit “enorm de mult” în ceea ce privește credibilitatea după această campanie și că tema ofițerului sub acoperire va provoca “nelămuriri pe plan extern”.

Kelemen Hunor a spus, marți, la RFI, că se întreabă cum se uită la România aliații săi din NATO și Uniunea Europeană în condițiile în care la București este dezbătut în campania electorală un subiect despre ofițeri sub acoperire.

Eu cred că, din păcate, credibilitatea România a avut de suferit și va avea de suferit după această campanie enorm de mult. Este doar o temă politică extrem de interesantă și palpitantă, dar care va provoca foarte multe nelămuriri pe plan extern și acest lucru este, din punctul meu de vedere, mult mai important decât ceea ce spune la televizor unul sau altul (…) Băsescu aseară nu a arătat dovezi, un Monitor Oficial nu este o dovadă și niște deducții cât de cât logice nu arată mare lucru. Președintele Băsescu a zis acum cam patru-cinci săptămâni că știe cine e (ofițerul sub acoperire — n.r.). De ce nu a zis atunci? De două ori a fost bun Victor Ponta pentru funcția de premier.

Kelemen Hunor
președintele UDMR

Traian Băsescu a declarat, luni, că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE, în perioada 1997 – 2001, în timp ce era procuror, fapt ce reprezintă “o incompatibilitate”, potrivit Constituţiei vechi.

D.M.

NICIUN COMENTARIU