8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 6:57

Kelemen Hunor: Pe Antonescu îl deranjează prezenţa maghiarilor în România

spot_img

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, consideră că nu este bine ca în România o formaţiune sau o alianţă politică să aibă peste jumătate plus unu din voturi în Parlament, deoarece este nevoie încă de un echilibru, de o reprezentare foarte echilibrată a tuturor segmentelor societăţii româneşti.

“Pe mine nu mă mai surprinde nicio declaraţie a lui Crin Antonescu. Am observat că de la o vreme încoace pe domnul Antonescu îl enervează şi îl deranjează prezenţa maghiarilor în România, prezenţa UDMR pe scena politică, dar acest lucru îl caracterizează pe domnul Antonescu şi în niciun fel pe maghiarii din România şi pe reprezentantul legitim al maghiarilor în România. Nu cred că românii au uitat cum era când un partid politic, la începutul anilor 1990, avea majoritatea absolută, peste două treimi. Atunci s-au întâmplat lucruri urâte şi nenorociri pentru România, care au avut consecinţe negative asupra evoluţiei României. Nu este bine în această regiune şi nici în România ca o formaţiune politică, ca o alianţă politică, să aibă peste jumătate plus unu din voturi în Parlament, totuşi la noi încă este nevoie de un echilibru, este nevoie de o reprezentare foarte echilibrată a tuturor segmentelor societăţii româneşti”, a spus Kelemen.

El a avertizat că un om politic trebuie să se gândească la toate variantele care pot apărea după alegeri, inclusiv la faptul că USL ar obţine sub 50 la sută din voturi. “Doleanţa lui Crin Antonescu, să aibă peste două treimi din Parlament, este un lucru care nu trebuie prea mult comentat, dar s-ar putea să apară o altă situaţie, când are un pic sub 50 la sută, şi atunci lucrurile se vor complica şi un om politic trebuie să se gândească la toate variantele posibile, care la un moment dat pot apărea pe scena politică imediat după alegeri”, a afirmat Kelemen Hunor. (A.M)