-2.3 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 22:47
No menu items!

Kelemen Hunor nu susţine testarea gratuită a angajaților nevaccinați:“Nu este corect nici politic, nici moral”

spot_img

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, luni, că nu este de acord cu testele gratuite incluse în certificatul verde pentru angajaţii nevaccinaţi, deoarece acest lucru ar implica o cheltuială de miliarde lei de la bugetul de stat.

„Nu sunt de acord cu testele gratuite. Cel mult pentru 28 de zile, e perioada în care poţi să faci vaccinare completă. Asta se poate accepta, mai mult nu se poate. Înseamnă miliarde. Nu se poate să îţi plătească statul, că tot de la buget se plăteşte, că nu aduce nimeni bani de acasă. Nu vrei vaccin, vrei teste gratuite. Nu se poate, asta înseamnă că se duce în jos şi vaccinarea. În 72 de ore se repetă testul. Asta unde ne duce? Dăm teste gratuite pentru tot poporul? Nu este corect nici politic, nici moral. Vom discuta în coaliţie pentru 28 de zile cel mult şi vom lua o decizie”, a afirmat Kelemen Hunor, luni, la Digi 24.

El a mai spus că va discuta cu liderii coaliţiei pentru a lua o decizie privind certificatul verde şi felul în care acesta va fi implementat.

„În primul proiect nu erau impuse teste gratuite. A venit ministrul Sănătăţii cu o altă gândire şi acest proiect îl vom discuta în Coaliţie. Sunt de acord cu propunerea lui Alexandru Rafila ca acest certificat să fie impus când creşte incidenţa. Dacă depăşeşti 1,5 la mie automat trebuie să prezinţi certificatul. Este un lucru foarte bun. Trebuie să vedem dacă acceptăm excepţii, eu nu sunt de acord pentru excepţii. Dacă reuşim să găsim azi o formulă agreată de toată lumea, în 10 zile poate să treacă prin ambele camere şi va intra în vigoare de la 1 ianuarie”, a explicat liderul UDMR.

                                                                                                                    Adina Silav