7.2 C
București
marți, 27 februarie 2024 - 1:47
No menu items!

Kelemen Hunor: Nu se asumă răspunderea pe programul de guvernare. Am decis să așteptăm decizia Curții Constituționale

spot_img

Kelemen Hunor: Ponta, Antonescu și Blaga la congresul UDMR

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, în urma întâlnirii cu premierul Victor Ponta, că s-a stabilit să fie aşteptată decizia Curții Constituționare pe sesizarea PDL privind hotărârea de marţi a Parlamentului şi să nu fie asumată răspunderea pe un nou program de guvernare, așa cum a cerut președintele Traian Băsescu.

Kelemen Hunor a declarat că Guvernul în funcţie nu are cum să se angajeze în faţa Parlamentului cu un program de guvernare pentru un alt guvern, care urmează să fie învestit.

Am analizat, miercuri, la Guvern, cu premierul Ponta situaţia creată de preşedinte şi de votul Parlamentului. În acest moment există o sesizare la Curtea Constituțională, formulată de PDL, privind neconstituţionalitatea hotărârii Parlamentului, iar vineri aceasta va fi dezbătută. Trebuie să aşteptăm o decizie a Curții Constituționale. În acest moment, nu se poate asuma răspunderea pe programul de guvernare, pentru că sunt câteva lucruri de care trebuie să ţinem cont. În primul rând, există hotărârea Parlamentului care din punctul nostru de vedere este validă şi constituţională, există o structură a Guvernului cu miniştri desemnaţi şi votaţi. Guvernul în funcţie, Guvernul vechi nu are cum să se angajeze în faţa Parlamentului cu un program de guvernare pentru un alt guvern, care urmează să fie învestit. Este o situaţie care ar crea un precedent periculos şi ar fi o asumare foarte vulnerabilă din punct de vedere juridic şi constituţional. Cea mai bună soluţie este să aşteptăm decizia Curţii Constituţionale.

Kelemen Hunor

președinte UDMR

Președintele UDMR a precizat că Executivul şi Parlamentul vor trimite un punct de vedere Curţii Constituţionale.

CITEȘTE ȘI: Cabinetul Ponta III nu a fost numit din cauza a două formulări greșite în Programul de guvernare

R.D.