19.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 2:20
No menu items!

Kelemen Hunor: Miniştrii UDMR vor pleca în momentul instalării noilor miniştri

spot_img

Președintele UDMR a avut luni o discuție „tehnică” cu Victor Ponta

kelemen-ponta

Premierul Victor Ponta şi preşedintele UDMR Kelemen Hunor au avut, luni, la Parlament, o discuţie tehnică privind retragerea Uniunii de la guvernare. Liderul UDMR a precizat, după întrevedere, că miniştrii maghiari vor pleca din funcţii în momentul instalării noilor miniştri din Guvernul Ponta 4.

Am discutat cu premierul că sâmbătă vom oficializa ceea ce am anunţat – retragerea noastră de la Guvern. Am discutat tehnic cum să procedăm, fiindcă nu am fost daţi afară, nu există alte motive decât analiza noatră internă. Deci, săptămâna viitoare, când miniştrii vor fi instalaţi în funcţie, atunci miniştrii de la UDMR vor pleca. Vor aştepta în ministere să predea ministerele.

Kelemen Hunor
președinte UDMR

Liderul UDMR a precizat că formațiunea pe care o conduce va intra în opoziție.

În ceea ce mă priveşte, eu sunt convins că în acest moment trebuie să meargă mai departe acest guvern – sigur, nu ştim cu cine, cu ce miniştri, cu ce partide – în continuare, mai puţin UDMR. Dar, în principiu, nu avem niciun motiv să nu dăm vot pentru a învesti Guvernul Ponta 4 sau cum se va numi. (…)Eu sunt de acord să meargă ei mai departe, fără noi. Noi vom intra în opoziţie, dar votul pentru învestire nu înseamnă că UDMR va vota toate proiectele Guvernului.

Kelemen Hunor
președinte UDMR

Întrebat dacă UDMR va vota o eventuală moţiune de cenzură depusă în primăvara anului viitor împotriva Cabinetului Ponta 4, Kelemen Hunor a răspuns: „Nu ştiu, să vedem cine cu ce moţiune vine, cu ce gând vine. Opoziţia nu vrea să guverneze, aşa am observat eu, nimeni nu se înghesuie la guvernare. Am auzit că ei nu vor să guverneze până în 2016”.

Kelemen Hunor a dezvăluit și ce și-au urat reciproc el și Victor Ponta.

„Salut!” – mi-a zis  – și „Spor la treabă!”. Si eu i-am spus: „Salut! Spor la treabă și succes!”. Eu am colaborat bine în Guvern. Nu am nimic de reproșat dupa această perioadă de 8 luni de zile în ceea ce privește raporturile noastre.

Kelemen Hunor
președinte UDMR